Είχε καταδικαστεί για ληστεία ο άστεγος που σκότωσαν στο Λος Άντζελες

Ο άστεγος που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη διάρκεια συμπλοκής την Κυριακή στο Λος Άντζελες δεν είχε τη γαλλική υπηκοότητα, δήλωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ ένας εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, διαψεύδοντας σχετική πληροφορία των Los Angeles Times.

“Έπειτα από έλεγχο, ο άνδρας αυτός δεν είναι Γάλλος υπήκοος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος προς το Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας πως οι αμερικανικές αρχές ενημερώθηκαν γι’ αυτό από τη Γαλλία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο εν λόγω άστεγος έγινε στόχος τριών αστυνομικών αφού επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός απ’ αυτούς στη διάρκεια συμπλοκής, σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τσάρλι Μπεκ, ο οποίος αντίθετα δεν διευκρίνισε την ταυτότητα του θύματος.

Χθες δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας του Λος Άντζελες για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο αυτού του άνδρα και να ζητήσουν την παραίτηση του επικεφαλής της αστυνομίας.

Η εφημερίδα Los Angeles Times υποστήριξε από την πλευρά της πως ο άνδρας που σκοτώθηκε στη συνοικία Σκιντ Ρόου, όπου ζουν πολλοί άστεγοι, ονομαζόταν Τσάρλεϊ Σατουρμέν Ρομπινέ και ήταν ηλικίας 39 ετών και γαλλικής υπηκοότητας.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη δικαστικές πηγές, πρόσθεσε πως είχε καταδικασθεί πριν από 15 χρόνια στις ΗΠΑ για ένοπλη ληστεία. Είχε συλληφθεί τότε φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος και έχοντας στην κατοχή του 33.500 δολάρια.

Είχε στη συνέχεια δικαιολογήσει την κλοπή αυτή εξηγώντας πως έπρεπε να πληρώσει μια θεατρική σχολή στο Μπέβερλι Χιλς. Είχε αποφυλακισθεί τον περασμένο Μάιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ