Εγκρίθηκε η τελευταία δόση της Ιρλανδίας

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν σήμερα την τελευταία δόση του δανείου της Ιρλανδίας, προτού η χώρα εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης την Κυριακή... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Εγκρίθηκε η τελευταία δόση της Ιρλανδίας

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν σήμερα την τελευταία δόση του δανείου της Ιρλανδίας, προτού η χώρα εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης την Κυριακή.

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του ιρλανδικού προγράμματος είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κοινή μας απάντηση στην κρίση αποφέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιες για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Η τελευταία δόση του δανείου προς την Ιρλανδία είναι 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ.

«Ένα πρόγραμμα προσαρμογής έχει μια αρχή και ένα τέλος και ο δρόμος μεταξύ των δύο αυτών σημείων είναι πιο ομαλός όταν η χώρα εφαρμόζει με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Ρεν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημείωσε ότι «το τέλος του ιρλανδικού προγράμματος δεν σημαίνει ότι η σχέση μας με τη χώρα τελειώνει», επισημαίνοντας ότι τώρα πρέπει να αποπληρωθούν τα δάνεια.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.