«Έφυγε» η Μαρκέλα Χαζάν

«Έφυγε» η Μαρκέλα Χαζάν

Η Μαρκέλα Χαζάν της οποίας τα βιβλία τα βιβλία μαγειρικής έφεραν στις αμερικανικές κουζίνες την πλούσια γεύση του αυθεντικού ιταλικού φαγητού, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της. Η Χαζάν ζούσε στη Φλόριντα, με τον σύζυγό της και δια βίου συνεργάτη και συν-συγγραφέα των βιβλίων της Βίκτορ.

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από την νύφη της μέσω του Facebook. «Ο κόσμος της αυθεντικής μαγειρικής στο σπίτι έχει σήμερα μια μεγάλη απώλεια.Η Μαρκέλα Χαζάν έφυγε ειρηνικά. Ο Βίκτορ ήταν στο πλευρό της» έγραψε η Κάπλαν Χαζάν.

Η Μαρκέλα Χαζάν γεννήθηκε στην Ιταλία το 1924, και μετοίκισε στις Ηνωμένες Πολιτείες με το σύζυγό της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ισχυριζόταν ότι δεν ήξερε να μαγειρεύει μέχρι που παντρεύτηκε και έζησε στη Νέα Υόρκη. Το πρώτο από τα έξι βιβλία μαγειρικής της, το «The Classic Italian Cookbook» δημοσιεύθηκε όταν ήταν περίπου 50 ετών.

Ίσως η πιο διάσημη συνταγή της- η σάλτσα ντομάτας- ήταν ένα παράδειγμα γαστρονομικής φιλοσοφικής απλότητας. Απαιτούσε μόνο ένα κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες, πέντε κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, ένα μικρό λευκό κρεμμύδι και αλάτι. Όταν ρωτήθηκε κάποτε αν πίστευε ότι το κλειδί της επιτυχίας ήταν η λεγόμενη μαγειρική στο σπίτι, απάντησε. «Η γεύση και τα καλά συστατικά. Αυτά είναι πολύ σημαντικά. Δεν έχουν σημασία τα πολύ περίπλοκα πράγματα». Για το έργο της και την προσφορά της στην ιταλική κουζίνα είχε τιμηθεί από την Ιταλική Δημοκρατία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ