Εφιάλτης στο Μπελίζ: Η νύφη δισεκατομμυριούχου στη φυλακή για τον φόνο αστυνομικού

Η νύφη ενός Βρετανού δισεκατομμυριούχου κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αναφορικά με τον θάνατο ενός αστυνομικού στο νησί Μπελίζ της Καραϊβικής, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η 32χρονη Γιασμίν Χάρτιν, είναι παντρεμένη με τον γιο του επιχειρηματία Λόρδου Μάικλ Άσκροφτ. Το δικαστήριο αρνήθηκε τον ορισμό εγγύησης και η κατηγορούμενη θα παραμείνει στη φυλακή.

Πριν από τρεις ημέρες οι αστυνομικοί συνέλαβαν την Χάρτιν, ώστε να την ανακρίνουν σχετικά με τον θάνατο του επιθεωρητή του Σαν Πέδρο, Χένρι Τζεμότ.

Οι δύο τους, έπιναν και συζητούσαν σε μια προβλήτα προτού βρεθεί το πτώμα του Τζέμοτ να επιπλέει στο νερό. Είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας υπήρχε πληγή στο κεφάλι από μια σφαίρα. Ο 42χρονος αστυνομικός πυροβολήθηκε πίσω από το αυτί με το δικό του περίστροφο.

Η Χάρτιν είναι μητέρα δύο παιδιών και φέρεται να ήταν καλυμμένη με αίμα και «στενοχωρημένη και κλονισμένη» όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί στο σημείο.

Αργότερα είπε στους ντετέκτιβ ότι έκανε στον αστυνομικό ένα μασάζ όταν της ζήτησε να του δώσει το υπηρεσιακό πιστόλι Glock. Το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος.

Η Χάρτιν ζει στο Μπελίζ με τον σύζυγό της, Άντριου Άσκροφτ, τον μικρότερο γιο του Λόρδου Άσκροφτ. Είναι η διευθύντρια ενός πολυτελούς resort, το Alaia Belize.

Ο πεθερός της είναι πρώην πρέσβης στις ΗΠΑ και ο δικηγόρος του, ο οποίος έχει διατελέσει και γενικός εισαγγελέας, επισκέφθηκε την 32χρονη στη φυλακή την Κυριακή. Η ποινή για ανθρωποκτονία στο Μπελίζ μπορεί να φτάσει έως 25 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: NY POST

Exit mobile version