Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Χριστόφια – Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

«Κρίσιμη αλλά σταθερή», χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροί την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος νοσηλεύεται από την Δευτέρα στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε νωρίτερα, ο κ. Χριστόφιας βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης υπό μηχανική υποστήριξη λόγω της σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Μάλιστα, στο συμβούλιο των γιατρών που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο οποίο συμμετείχε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγος που βρέθηκε στην Κύπρο από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.

Τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, καθώς και οι πρώην Υπουργοί, Νίκος Κουγιάλης και Χαρίλαος Σταυράκης.

Αναλυτικά, το νέο ιατρικό ανακοινωθέν: Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή. Από χθες το βράδυ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του νωρίτερα σήμερα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.Πηγή: Philenews.com

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.