Δύο νεκροί από επίθεση βομβιστή-καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν

Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι το Σάββατο κοντά σε χώρο όπου γινόταν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στα γραφεία της εκλογικής επιτροπής στην Τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση στοχοθέτησε «την πολιτική καθιστική διαμαρτυρία που είχαν οργανώσει υποστηρικτές ενός υποψηφίου» ο οποίος με απόφαση της επιτροπής στερήθηκε το δικαίωμα να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, Αταουλάχ Χογκιάνι.

Είχε αποτέλεσμα «να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι. Οι δύο θάνατοι επιβεβαιώθηκαν από τον διευθυντή των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας, τον Νατζίμπ Καμαουάλ.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης της επίθεσης πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε μια σκηνή γεμάτη διαδηλωτές, τρέποντας τους παρόντες σε πανικόβλητη φυγή.

«Ήταν πολύ μεγάλη έκρηξη, ταρακούνησε το σπίτι μας», αφηγήθηκε η Μίρζα Αμίν, εξηγώντας ότι ζει περίπου 50 μέτρα από το σημείο όπου έγινε.

Η επίθεση καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της χώρας Άσραφ Γάνι στους Ταλιμπάν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός. Δεν υπήρξε πάντως απάντηση στην πρότασή του από τους Ταλιμπάν, που συνέχισαν τις επιθέσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ