Don’t shoot the messenger

Την παροχή εγγυήσεων εκ μέρους της Σουηδίας ότι δεν πρόκειται να εκδώσει τον Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες «δείχνουν» Ισημερινός και WikiLeaks ως λύση για τη διπλωματική διαμάχη που έχει ανακύψει με την τύχη του «κυρίου WikiLeaks».Ο Τζούλιαν Ασάνζ αναμένεται να προβεί σήμερα σε δημόσια δήλωση από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο -πιθανώς από ένα μπαλκόνι για μην ρισκάρει τη σύλληψη από τη βρετανική αστυνομία.

Θα προηγηθεί δήλωση του Ισπανού δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος διαμορφώνει την υπερασπιστική γραμμή του Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο ιδρυτής του δικτυακού τόπου, που ξεσήκωσε θύελλα και έγινε «κόκκινο πανί» για τις ΗΠΑ με τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων διπλωματικών εγγράφων, παραμένει «οχυρωμένος» στην πρεσβεία του Ισημερινού από τον Ιούνιο.

Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει αρνηθεί να του παράσχει ασφαλή έξοδο από τη χώρα μετά τη χορήγηση πολιτικού ασύλου από τον Ισημερινό την περασμένη εβδομάδα, με συνέπεια να ξεσπάσει διπλωματική κρίση μεταξύ της Βρετανίας και του κράτος της Λατινικής Αμερικής.ΠΗΓΗ: in.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ