Δολοφονία Φλόιντ: Η πρώτη ΦΩΤΟ του Ντέρεκ Σόβιν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας

Ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες στην υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν ο οποίος μεταφέρθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Μινεσότα.

Εκεί τον έβγαλαν την πρώτη φωτογραφία στο μητρώο κρατουμένων ενώ θα βρίσκεται στη μονάδα επιτήρησης για αυτοκτονία.

Το Σωφρονιστικό Τμήμα της Μινεσότα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του Σόβιν μετά τη φυλάκισή του αφού ξύπνησε το πρωί, μετά την πρώτη του νύχτα στις φυλακές MCF-Oak Park Heights. Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός φορά την πορτοκαλί στολή της φυλακής και δείχνει κουρασμένος με πρησμένα μάτια, ελαφρά συνοφρυωμένος και αχτένιστα μαλλιά.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ξέσπασαν εορτασμοί έξω από το δικαστήριο της Μινεσότα αλλά και σε ολόκληρη την Αμερική. Ο ίοδς ο Σόβιν φάνηκε να σαστίζει από την απόφαση, η οποία επικεντρώθηκε στο υλικό των 9 λεπτών και 29 δευτερολέπτων, χρονικό διάστημα που παρέμενε γονατισμένος στον λαιμό του Φλόιντ ενώ εκείνος παρακαλούσε φωνάζοντας “δεν μπορών να αναπνεύσω” στις 25 Μαΐου 2020.

Κανείς κρατούμενος δεν έχει αποδράσει ποτέ από τις φυλακές που κρατείται ο Σόβιν, οι οποίες βρίσκονται περίπου 25 μίλια από τη Μινεάπολη, κοντά στα σύνορα με το Ουισκόνσιν ενώ εκεί κρατούνται περίπου 500 άτομα υψηλού κινδύνου για την πολιτεία. Ο Σόβιν επιτηρείται από φρουρούς για να διασφαλιστεί η ασφάλειά του, όχι μόνο για τον κίνδυνο αυτοκτονίας αλλά και από άλλους έγκλειστους με βίαιο ποινικό μητρώο, που αψηφούν τους κανόνες επιβολής του νόμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ