Dolce & Gabbana-Φοροδιαφυγή 400 εκατ.ευρώ;

Dolce & Gabbana-Φοροδιαφυγή 400 εκατ.ευρώ;

Το διάσημο δίδυμο της μόδας Domenico Dolce και Stefano Gabbana (Dolce & Gabbana) κατηγορείται από την ιταλική δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι σχεδιαστές πούλησαν τις εταιρείες τους Dolce & Gabbana και D&G σε μια άλλη εταιρεία, εν ονόματι Gado με έδρα το Λουξεμβούργο, την οποία είχαν ιδρύσει το 2004 για να επωφελήθούν από τους χαμηλούς φόρους της μικρής χώρας. Μάλιστα, τα έγγραφα δηλώνουν ότι οι κύριοι Dolce και Gabbana πούλησαν τα brands τους μόνο 300 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ελάχιστο σε σχέση με την πραγματική τους αξία, γλιτώνοντας έτσι αρκετά εκατομμύρια σε φόρους που έπρεπε να έχουν αποδωθεί στο ιταλικό κράτος.

Αν και πέρυσι είχε αποφασιστεί να μην τους ασκηθεί δίωξη, τώρα οι κατηγορίες ξαναβγήκαν στην επιφάνεια και ο δικαστικός Γολγοθάς των δύο σχεδιαστών ξεκίνησε σήμερα με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη. Πάντως, η κυβέρνηση Mario Monti είναι αποφασισμένη να πατάξει τα φαινόμετα φοροδιαφυγής στην Ιταλία και μία τόσο προβεβλημένη υπόθεση μόνο καλό θα κάνει στη μάχη κατά της διαφθοράς, όπως υποστηρίζουν γνώστες της κατάστασης.

Η φοροδιαφυγή κοστίζει στην Ιταλία 115 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, και αν οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana κριθούν ένοχοι, η περίπτωσή τους θα δώσει το μήνυμα στους υπόλοιπους φοροφυγάδες της γείτονος χώρας ότι το πάρτι έχει τελειώσει.

Εντωμεταξύ, οι διάσημοι σχεδιαστές αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες με ψυχραιμία και αρνούνται το οποιοδήποτε φταίξιμο, μολονότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνεργάτες τους κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με φυλάκιση τριών ετών ή πρόστιμο της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: metrogreece.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ