ΔΝΤ: Ενέκρινε την δόση για την Πορτογαλία

ΔΝΤ: Ενέκρινε την δόση για την Πορτογαλία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την εκταμίευση μιας νέα δόσης, η οποία ανέρχεται σε 851 εκατομμύρια ευρώ, στην Πορτογαλία. Πρόκειται για την προτελευταία δόση πριν τερματιστεί το διεθνές σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2011.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο εκπροσωπεί τα 188 κράτη-μέλη του, έδωσε την έγκρισή του στην αποδέσμευση της νέας αυτής δόσης η οποία αυξάνει σε 25,7 δισεκατομμύρια ευρώ το ύψος του δανεισμού που έχει χορηγηθεί στη χώρα αυτή από τον διεθνή χρηματοοικονομικό θεσμό, όπως ανέφερε το Ταμείο σε ανακοίνωσή του.

Συνολικά, η διεθνής τρόικα των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ) είχε ανοίγει το 2011 μια γραμμή πιστώσεων συνολικού ύψους 78 δισεκατομμύρια ευρώ για την Πορτογαλία, η οποία θεωρητικά έληγε την 17η Μαΐου.

Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ διευκρινίζει πάντως ότι αποδέχθηκε το αίτημα παράτασης του προγράμματος στήριξης έως την 30ή Ιουνίου προκειμένου να μπορέσει να γίνει μια νέα αξιολόγηση των δημοσιονομικών της χώρας, που πρόκειται να αρχίσει στα τέλη του Απριλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ