Δίχρονος ζει “από θαύμα” μετά από βαριά υποθερμία

Δίχρονος ζει “από θαύμα” μετά από βαριά υποθερμία

O Άνταμ ηλικίας δύο ετών βρέθηκε σήμερα στις όχθες ενός ποταμού κοντά στην Κρακοβία στην Πολωνία και ζει “από θαύμα” παρά τη βαριά υποθερμία που έχει, όπως ανέφερε σήμερα ο διευθυντής, Γιάνους Σκάλσκι της καρδιοχειρουργικής μονάδας του παιδιατρικού νοσοκομείου της Κρακοβίας (νότια) στον Τύπο.

Τη νύχτα της Κυριακής, ο μικρός είχε βγει -χωρίς να γίνει αντιληπτός-από το σπίτι της γιαγιάς του στο χωριό Ρασαβίτσε, φορώντας μόνο μία πιτζάμα, ενώ η θερμοκρασία έξω είχε πέσει στους -7 βαθμούς Κελσίου.

Το επόμενο πρωί, οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Την Τετάρτη εξήλθε από το τεχνικό κώμα, καθώς οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα βασικά του όργανα λειτουργούσαν φυσιολογικά. Η  θερμοκρασία του σώματος του μικρού  έπεσε  στους 12,7 βαθμούς Κελσίου και η περίπτωση του χαρακτηρίστηκε ως «θαύμα» διότι  άρχισε να μιλάει ξανά, να παίζει και να τρώει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το 2011, τα  σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν μεταδώσει την υπόθεση ενός μικρού κοριτσιού που είχε βρεθεί με την θερμοκρασία του σώματός του να έχει πέσει στους 13 βαθμούς Κελσίου και το οποίο επίσης επέζησε αφού πρώτα νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό της πλέον βαριάς υποθερμίας, από την οποία ασθενής ανέκαμψε και αναφέρεται  στα ιατρικά χρονικά, είχε καταγραφεί  το 1999.  Πρόκειται  για την 29χρονη Σουηδέζα γιατρό,  Άννα Μπάγκενχολμη η οποία  είχε πέσει το 1999 σε έναν παγωμένο ποταμό στη Νορβηγία. Βρέθηκε δύο ώρες μετά την εξαφάνισή της, κλινικά νεκρή. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η θερμοκρασία της είχε πέσει στους 13,8 βαθμούς Κελσίου. Κατόπιν υπέφερε από μερική παράλυση των άκρων, τα νεύρα των οποίων είχαν υποστεί βλάβες. 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ