Disney: Ετοιμάζεται να απολύσει 7.000 εργαζόμενους, παρά τα υψηλά της κέρδη

Την απόλυση 7.000 εργαζομένων ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger, καθώς η εταιρεία μειώνει τα κόστη της – παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα, τα οποία αυξάνονται στα 23,51 δισ. δολάρια για το 2022.

Η νέα δομή της εταιρείας, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το οποίο επικαλείται η Daily Mail, θα έχει μόνο τρία τμήματα, το Disney Entertainment – το οποίο θα περιλαμβάνει τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο καθώς και το Disney+, ενώ το ESPN θα περιλαμβάνει τα θεματικά πάρκα και την ομάδα καταναλωτικών προϊόντων – σημάτων κατατεθέντων της εταιρείας.

Οι εν λόγω θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Οι περικοπές είναι πιθανό να επηρεάσουν κυρίως τα τμήματα ψυχαγωγίας και ESPN, παρόλο που η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

«Η νέα μας δομή αποσκοπεί στην επιστροφή μεγαλύτερης εξουσίας στους δημιουργικούς μας και στο να τους καταστήσει υπεύθυνους για το πώς το περιεχόμενό τους αποδίδει οικονομικά», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου για τα κέρδη της εταιρείας, ο Iger.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ