Δημοσκόπηση-51% λέει «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας

Δημοσκόπηση-51% λέει «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας

Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας είναι για πρώτη φορά μπροστά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί σήμερα, μόλις έντεκα ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Η έρευνα έγινε από το ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό των Κυριακάτικων Τάιμς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το «ΝΑΙ», όπου ανήκει το στρατόπεδο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας κερδίζει το 51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 49% που λαμβάνει το «ΟΧΙ» όπου βρίσκονται οι αντίπαλοί τους, εκείνοι που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα το «ΝΑΙ» στην ανεξαρτησία φαίνεται ότι καταφέρνει να ανατρέψει ένα σημαντικό προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων που κατείχε πριν από μόλις ένα μήνα η κίνηση «Καλύτερα μαζί» εκείνων που τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας της Σκοτίας.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο ποσοστιαίες μονάδες υπεροχής του “ΝΑΙ” εμπίπτουν στο περιθώριο του στατιστικού λάθους που αναγνωρίζεται από την έρευνα, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι σαφές ότι αυξάνει κατακόρυφα την αγωνία πριν από το δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ