Δημοσιογράφος απειλείται με φυλάκιση για εξύβριση του Ερντογάν

Εισαγγελέας δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την επιβολή ποινής φυλάκισης οκτώ ετών και δύο μηνών στον διευθυντή της αγγλόφωνης τουρκικής εφημερίδας Today’s Zaman Μπουλέντ Ερίς για εξύβριση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα μέσα κοινής δικτύωσης και με προφορικές του δηλώσεις.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος εκρατείτο από τις 8 Οκτωβρίου για “ανοικτή εξύβριση του προέδρου” και όταν απελευθερώθηκε συνέχισε να διαπράττει το ίδιο έγκλημα, αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Ο εισαγγελέας αρμόδιος για εγκλήματα του Τύπου υπενθύμισε ότι “οι επαναλαμβανόμενες ύβρεις” του δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την απελευθέρωσή του αποδεικνύουν “την πρόθεση” για το έγκλημα. Κατόπιν αυτού, συνελήφθη και πάλι στις 10 Οκτωβρίου.

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ορισμένα από τα tweets του Μπουλέντ Ερίς δεν μπορούν να θεωρηθούν “εντός των ορίων της ελευθερίας της έκφρασης” και, κατά συνέπεια, ζητεί επιβολή ποινής φυλάκισης 18 μηνών έως 8 ετών και δύο μηνών.

Οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την απελευθέρωσή του, “θα τους κάνω να το μετανιώσουν που με απελευθέρωσαν” και “θα μετανιώσουν που με απελευθέρωσαν” εξετάζονται σε χωριστή έρευνα για απειλητική συμπεριφορά!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρωσία – Τουρκία: «Πυροσβέστης» η διεθνής κοινότητα

Πούτιν: Η Τουρκία σκόπιμα οδηγεί τις σχέσεις μας σε αδιέξοδο – Να ζητήσει συγγνώμη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ