Διεθνής ανησυχία για τη Γάζα: Έκκληση για αποκλιμάκωση από Γερμανία και Βρετανία

Ο Βρετανος υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ καταδίκασε τη Δευτέρα την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς, καλώντας σε “άμεση αποκλιμάκωση από όλες τις πλευρές”.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει την εκτόξευση ρουκετών στην Ιερουσαλήμ και σε θέσεις στο Ισραήλ. Η συνεχιζόμενη βία στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα πρέπει να σταματήσει”, δήλωσε ο υπουργός σε μήνυμά του στο Twitter. “Χρειαζόμαστε άμεση αποκλιμάκωση από όλες τις πλευρές και να σταματήσουν να στοχοθετούν τους άμαχους πληθυσμούς”.

Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι έχουν “καθήκον να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες μεταξύ των πολιτών”, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετά τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα.

“Τίποτα δεν δικαιολογεί την εκτόξευση πυραύλων στον άμαχο ισραηλινό λαό”, πρόσθεσε ο Χάικο Μάας στο Twitter, σύμφωνα με τον οποίο αυτή η εκτόξευση ρουκετών δεν οδηγεί “σίγουρα στην επίλυση της σύγκρουσης” αλλά μάλλον σε “περαιτέρω παράλογη κλιμάκωση”.

“Όλες οι πλευρές έχουν καθήκον να αποφύγουν νέα θύματα μεταξύ των πολιτών”, καταλήγει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ