Διεθνή έρευνα για το Boeing ζητά ο ΟΗΕ

Διεθνή έρευνα για το Boeing ζητά ο ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε την διεξαγωγή μιας “πλήρους, λεπτομερούς και ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας” για την πτώση χθες αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία από την οποία έχασαν την ζωή τους 298 άνθρωποι.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υπογράμμισε επίσης σε ομόφωνη διακήρυξή του “την ανάγκη” που υπάρχει “όλες οι πλευρές να επιτρέψουν την άμεση πρόσβαση στον τόπο που κατέπεσε το αεροπλάνο στους ερευνητές”.

Την ίδια ώρα ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ) διέψευσε σήμερα ότι έκλεισε έναν αεροδιάδρομο πάνω από την ανατολική Ουκρανία μετά την τραγωδία με το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών, σημειώνοντας ότι δεν έχει την δικαιοδοσία να το κάνει.

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε δηλώσει ότι ο οργανισμός αυτός, ο οποίος εδρεύει στο Μόντρεαλ, είχε κλείσει τον αεροδιάδρομο μετά την τραγωδία.

“Ο ΔΟΠΑ δεν ανοίγει ή κλείνει αεροδιαδρόμους. Δεν έχουμε την επιχειρησιακή δικαιοδοσία”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΟΠΑ Άντονι Φίλμπιν τηλεφωνικώς στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

 

Διαβάστε επίσης

Συγκλονιστική μαρτυρία: “Μετά την έκρηξη άρχισε να βρέχει πτώματα”

Εμπειρογνώμονες και παρατηρητές του ΟΑΣΕ στο σημείο της συντριβής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ