Διεθνές συνέδριο δωρητών για το Μάλι

Διεθνές συνέδριο δωρητών για το Μάλι

«Ανέφερα στον πρωθυπουργό την ευρωπαϊκή υπόσχεση να οργανώσει διεθνή διάσκεψη δωρητών στα μέσα Μαΐου για να ενισχυθεί η ανοικοδόμηση του Μάλι», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Μπαρόζο, μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Μάλι, Ντιάγκο Σισοκό στις Βρυξέλλες.

«Αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη της δέσμευσής μας για σταθερότητα, ενότητα, δημοκρατία, και ανάπτυξη στο Μάλι. Οι πολίτες της χώρας μπορούν να υπολογίζουν στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέσμευσε 250 εκατομμύρια ευρώ για βοήθεια στο Μάλι την περασμένη εβδομάδα, και διένειμε ήδη την πρώτη δόση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η ενίσχυση είχε παγώσει από το Μάρτιο του 2012, μετά το πραξικόπημα στη χώρα, αλλά η ΕΕ επανέλαβε τη συνεργασία αφού διαπίστωσε σημάδια δημοκρατικής προόδου.

Η Γαλλία έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις στο Μάλι τον Ιανουάριο, καθώς η χώρα προσέφυγε στο Παρίσι για επείγουσα στρατιωτική υποστήριξη ώστε να σταματήσει η δράση των ισλαμιστών ανταρτών του χρησιμοποιούν το Μάλι ως ορμητήριο για επιθέσεις στην Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική. Με τη γαλλική παρέμβαση, οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν υποχωρήσει από τα κύρια αστικά κέντρα προς τα βουνά και την έρημο.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ