Διέπλευσε τρεις φορές με καγιάκ τον Ατλαντικό και πέθανε στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο

Στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο, άφησε την τελευταία του ανάσα ένας γνωστός κωπηλάτης του καγιάκ, ο 74χρονος Αλεξάντερ Ντόμπα, ο οποίος διέσχισε τρεις φορές τον Ατλαντικό μόνος του. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του στο Facebook, «με μεγάλη μας θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο μεγάλος αθλητής του καγιάκ Αλεξάντερ Ντόμπα πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου. Πέθανε σαν ταξιδιώτης, φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στο Κιλιμάντζαρο, πραγματοποιώντας το όνειρό του».

Σύμφωνα με πολωνικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Ντόμπα αναρριχήθηκε στην ψηλότερη κορυφή του Κιλιμάντζαρο, στα 5.891 μέτρα. Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάβαση, όμως, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 74χρονος με τη «θρυλική» λευκή γενειάδα και το γεμάτο δυναμισμό βλέμμα, ήταν συνταξιούχος μηχανικός. Έγινε διάσημος αφού διέπλευσε μόνος του, χωρίς βοήθεια, τρεις φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό. Την πρώτη φορά, στο διάστημα Οκτώβριος 2010-Φεβρουάριος 2011, κωπηλάτησε από το Ντακάρ στο Ακαράου της Βραζιλίας και τη δεύτερη από τη Λισαβόνα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα (Οκτώβριος 2013-Απρίλιος 2014). Την τρίτη φορά ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και έφτασε στη Γαλλία, καλύπτοντας μια απόσταση 6.680 χιλιομέτρων μέσα σε 111 ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.