Die Welt: Φτάνει!

«Φτάνει» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις.

«Εδώ και καιρό η διάσωση της Ελλάδας έχει καταντήσει φάρσα» αναφέρεται ενώ χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης «γοητευτικούς ερασιτέχνες» που το μόνο που ξέρουν να κάνουν σωστά είναι δημόσιες σχέσεις.

«Αν αναρωτηθεί κανείς εάν η εικόνα της Ευρώπης που προβάλλεται αυτή τη στιγμή έχει καμία προοπτική να προσελκύσει επενδυτές, δημιουργικό και επιστημονικό δυναμικό ή ακόμα και καταξιωμένες επιχειρήσεις, τότε ένα Grexit δεν έχει πια σημασία. Και η απάντηση είναι εξαιρετικά εύκολη: Όχι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και καταλήγει στο ότι η Ευρώπη δεν αξίζει την κατάσταση, η οποία επικρατεί όλο αυτό το διάστημα.

Για παιχνίδι με υψηλό ρίσκο, στο οποίο ο ένας μπλοκάρει τον άλλον, και αποκλεισμούς κάνει λόγο η Berliner Zeitung, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις. Επιπλέον θεωρεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ως αποστολή αυτό ακριβώς που δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι δηλαδή οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα θα πρέπει να πουν στο λαό τους τι διακυβεύεται. «Ο Τσίπρας πρέπει να πουλήσει τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εκεί βρίσκεται τώρα η τύχη της Ευρώπης» γράφει χαρακτηριστικά.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Μοντέλο διαμαρτύρεται κατά της Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ