Διαψεύδει η τουρκοκυπριακή “ακτοφυλακή” το περιστατικό με την ακταιωρό στην Κύπρο

Οι Τουρκοκύπριοι διαψεύδουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς από τουρκική ακταιωρό κατά σκάφους του Λιμενικού της Κύπρου, στην Τηλλύρια, κατηγορώντας μάλιστα τη Λευκωσία για “αρνητική πολιτική”. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκοκυπριακή “ακτοφυλακή”, επισημαίνεται ότι “αυτή η είδηση, όπως πάντα, είναι άλλη μία απόδειξη της αρνητικής πολιτικής της Ε/κ πλευράς εναντίον του Τουρκοκυπριακού λαού μετατρέποντας ένα περιστατικό, το οποίο δεν υφίσταται καν, σε σενάριο…”, σύμφωνα με το sigmalive.com. Νωρίτερα, τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές στην Άγκυρα ανέφεραν ότι δήλωση σχετικά με το θέμα θα έκαναν οι αρχές του ψευδοκράτους, όπως κι έγινε.

Η νέα τουρκική πρόκληση

Η νέα τουρκική πρόκληση στην Κύπρο, με την τουρκική ακταιωρό που άνοιξε πυρ κατά σκάφους του Λιμενικού στην Τηλλυρία, συνέβη τα ξημερώματα. Η τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ για να αναγκάσει το μικρό σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας, να αποσυρθεί από περιοχή, στην οποία έκανε περιπολία.

“Γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας. Στη συνέχεια όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό” περιέγραψε.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων), η τουρκική ακταιωρός έριξε τέσσερις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς. Το ΡΙΚ αναφέρει μάλιστα ότι η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Μιλώντας στην “Πρώτη Εκπομπή”, σημείωσε ότι “το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ