Διαμαρτυρία του ρωσικού ΥΠΕΞ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Μαρία Μπούτινα: Είναι πολιτική κρατούμενη

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την υπόθεση της Ρωσίδας υπηκόου, Μαρία Μπούτινα, που συνελήφθη κατηγορούμενη ότι ενεργούσε ως «πράκτορας ξένης χώρας».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου, Αρτιόμ Κόζιν, στην Μπούτινα ασκούνται ισχυρές ψυχολογικές πιέσεις. Μάλιστα, χαρακτηρίζει τη δίωξή της «κυνήγι μαγισσών» και ζητεί την άμεση απελευθέρωση της. Όπως επεσήμανε, όλο το κατηγορητήριο κατά της Μπούτινα, βασίζεται σε αποσπάσματα από την προσωπική της αλληλογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στη δράση της, καθώς και ότι δεν εργαζόταν για κανένα ξένο κράτος, αλλά σπούδαζε σ’ ένα από τα πανεπιστήμια της Ουάσινγκτον.

Απέδωσε, μάλιστα, τη δίωξή της στο γεγονός ότι «ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι στις ΗΠΑ για ιδιοτελείς σκοπούς επινόησαν την ιστορία της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές και στο πλαίσιο της καμπάνιας δυσφήμησης της χώρας μας, η Μπούτινα φυλακίστηκε με μια εντελώς κατασκευασμένη κατηγορία», προσθέτοντας ότι «η σύλληψη της έχει βασίσθηκε αποκλειστικά σε πολιτικά κίνητρα και επομένως είναι πολιτική κρατούμενη».Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ