Διαλύθηκε η Ευρωομάδα Φάρατζ-Γκρίλο

Διαλύθηκε η Ευρωομάδα Φάρατζ-Γκρίλο

 

Τη διάλυση της ευρωφοβικής πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου που περιλαμβάνει το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου και το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων σήμανε η αποχώρηση μιας Λετονής ευρωβουλευτού.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου, η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD) με επικεφαλής τον Βρετανό Νάιτζελ Φάρατζ διαλύθηκε σήμερα επειδή δεν καλύπτει πλέον το κριτήριο που προβλέπει πως για να σχηματισθεί μια πολιτική ομάδα πρέπει να έχει μέλη από τουλάχιστον επτά χώρες.

Η αποχώρηση της Ιβέτα Γκριγκούλε, της μοναδικής ευρωβουλευτού της Ένωσης Πρασίνων και Αγροτών της Λετονίας, στερεί από τα άλλα 47 μέλη της EFDD τη χρηματοδότηση, την πρόσβαση σε θέσεις στις επιτροπές και άλλα οφέλη που έχει ένας ευρωβουλευτής όταν ανήκει σε μια αναγνωρισμένη κοινοβουλευτική ομάδα. Η EFDD σχηματίσθηκε μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τα μισά από τα 48 μέλη της EFDD προέρχονταν από το UKIP, που ζητάει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, και 17 ήταν από το Κίνημα Πέντε Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο, το οποίο έχει αναστατώσει την ιταλική πολιτική ζωή.

“Πρώτη ήττα για τους ευρωσκεπτικιστές! Η ομάδα EFDD εξαφανίζεται μετά την αποχώρηση της Λετονής Ιβέτα Γκριγκούλε”, σχολίασε στο λογαριασμό του στο Twitter το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, επικεφαλής του οποίου είναι ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ