Διαδήλωση στη Μασσαλία υπέρ του Ισραήλ

Διαδήλωση στη Μασσαλία υπέρ του Ισραήλ

Περίπου 2.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία, σήμερα για να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ, στην πρώτη τέτοια κινητοποίηση στη χώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της.

Τους διαδηλωτές, που κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας και του Ισραήλ, χώριζαν άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας από μερικές δεκάδες φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα στο Παλιό Λιμάνι, στο κέντρο της πόλης η οποία βρέχεται από τη Μεσόγειο.

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στο Ισραήλ, το οποίο δέχεται επίθεση και έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε ο Γουιλιάμ Λαμπί, ο επικεφαλής του σώματος που διαχειρίζεται τις εβραϊκές συναγωγές στη Μασσαλία. Στη διαδήλωση κάλεσε επίσης η οργάνωση CRIF της εβραϊκής κοινότητας.

Μία ημέρα νωρίτερα, στην πόλη διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστίνιων περίπου 2.000 άνθρωποι, σε μια κινητοποίηση που είχε εξασφαλίσει την άδεια των αρχών.

Στο Παρίσι, διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων συγκρούστηκαν με μονάδες αντιμετώπισης ταραχών αφού αψήφησαν την απαγόρευση μιας διαδήλωσης. Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε περίπου 70 συλλήψεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: ‏twitter@SUPERJEW26

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ