Διαδήλωση σαλαφιστών στο Κάιρο

Διαδήλωση σαλαφιστών στο Κάιρο

Εκατοντάδες σαλαφιστές ισλαμιστές διαδήλωσαν έξω από την έδρα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στο Κάιρο της Αιγύπτου, φωνάζοντας συνθήματα και κατηγορώντας την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του κράτους, για μαζική παρενόχληση του κινήματός τους.

Πολλοί από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν την κύρια πύλη της έδρας της Αιγυπτιακής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ένας ανταποκριτής στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, αλλά απωθήθηκαν.

Το πλήθος επιτέθηκε και κατά δημοσιογράφων και προσπάθησε να σπάσει τον εξοπλισμό ενός κάμεραμαν του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας είναι ο μηχανισμός που ουσιαστικά κληρονόμησε τις αμαρτωλές ομάδες εσωτερικής ασφάλειας που δρούσαν υπό τον Χόσνι Μουμπάρακ, και οι οποίες διαλύθηκαν στις αρχές του 2011 μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου.

Οι σαλαφιστές, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να τηρούν τους ηθικούς κανόνες που καθορίζονται από τις αρχές του Ισλάμ, είναι ομάδες φανατικών, που κατανέμονται τόσο μεταξύ των υποστηρικτών, όσο και μεταξύ των αντιπάλων του νυν προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ