Deutsche Welle: Ο ‘Ελληνας με τα σπασμένα φρένα και τα κυπραίικα… καρπούζια – Πιάστηκε στη Γερμανία

Ένα ενημερωτικό ρεπορτάζ για το πώς κάποιοι  στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν την επιχειρηματικότητα, μεταφέρει η Deutsche Welle από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία γράφει:

Ένας Έλληνας, οδηγός φορτηγού, ανέλαβε να μεταφέρει καρπούζια από την Κύπρο στην Ολλανδία, μέσω Γερμανίας. Ως εδώ τίποτα το ασυνήθιστο. Φαίνεται όμως ότι ο συγκεκριμένος οδηγός έκανε ό,τι μπορούσε για να μειώσει το κόστος και επιπλέον ήταν υπερβολικά βιαστικός, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί μεταξύ Μονάχου και Στουτγάρδης και να τον… γράφουν οι εφημερίδες.

Το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Die Welt: σημειώνει ότι «Αστυνομικοί της ομάδας για τον έλεγχο βαρέων οχημάτων διαπίστωσαν ότι είχε υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας κατά 18 χιλιόμετρα. Από τον τεχνικό έλεγχο προέκυψε ότι ήταν σπασμένοι τέσσερις δίσκοι των φρένων στο φορτηγό και στο ρυμουλκούμενο όχημα, ενώ είχαν υποστεί βλάβες τέσσερα από τα έξι φρένα του ρουμουλκούμενου οχήματος. Ακόμη, ήταν ελαττωματικός ο συμπιεστής των φρένων.

Επιπλέον, ο 50χρονος επιχειρηματίας από την Ελλάδα, που οδηγούσε ο ίδιος, δεν τήρησε τον ελάχιστο υποχρεωτικό χρόνο ανάπαυσης για τους οδηγούς φορτηγών. Η αστυνομία του απαγόρευσε να συνεχίσει την πορεία του. Τα καρπούζια, αξίας 20.000 ευρώ, ανέλαβε άλλη εταιρεία μεταφορών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ