Δεν θέλουν το ευρώ οι Πολωνοί

Δεν θέλουν το ευρώ οι Πολωνοί

Κατά της υιοθέτησης του ευρώ τάσσεται το 76 % και πλέον των Πολωνών,  σύμφωνα με δημοσκόπηση.

«Η Πολωνία θα πρέπει  να αποφασίσει για το δρόμο που θα ακολουθήσει ως προς την υιοθέτηση του ευρώ μετά τις βουλευτικές εκλογές  που θα διεξαχθούν το 2015», δήλωσε ο  πρόεδρος της Πολωνίας  και υπέρμαχος της ένταξης της χώρας του στην ευρωζώνη, Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι.

Το 38% των Πολωνών που συμμετείχε στην έρευνα το διάστημα από 2 έως 5 Οκτωβρίου απάντησε ότι τάσσεται «αποφασιστικά» εναντίον της υιοθέτησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και άλλο ένα 38% τάσσεται εναντίον της ένταξης στην ευρωζώνη, ανέφερε η εταιρεία δημοσκοπήσεων GfK .

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 3% των Πολωνών απάντησε ότι τάσσεται «αποφασιστικά» υπέρ του ευρώ, με άλλο ένα 15% να κλίνει υπέρ του.

Επιπλέον, η  αρνητική στάση προς το ευρώ καταγράφεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις πολιτικές πεποιθήσεις στο  αντιπροσωπευτικό δείγμα των 1.020 Πολωνών της δημοσκόπησης, σημείωσε η GfK.

Το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων ανέφερε ότι : «στις περισσότερες ομάδες που καθορίζονται βάσει ηλικίας, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάστασης και του μεγέθους της πόλης όπου κατοικούν» πρόσθεσε ότι « εκείνοι που αντιτάσσονται στην υιοθέτηση του ευρώ επικρατούν και μοιράζονται ποσοστά μεταξύ 70 και 80%».

Η Πολωνία είναι υποχρεωμένη βάση των όρων υπό τους οποίους εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004 να υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα εν καιρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ