Δεν αποκλείει την παραίτηση της κυβέρνησης ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς

 Δεν αποκλείει την παραίτηση της κυβέρνησης ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή μιας έκτακτης συνόδου του κοινοβουλίου με θέμα την ενδεχόμενη παραίτηση της κυβέρνησης.

Ο Γιανουκόβιτς δέχθηκε τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Βολοντίμιρ Ρίμπακ και του ζήτησε να συγκαλέσει τους βουλευτές για να δοθεί μια “λύση γρήγορα” στην κρίση και για να επικυρώσει το νομοθετικό σώμα το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που προβλέπεται να διεξαχθούν με την αντιπολίτευση.

Ο Ρίμπακ απάντησε ότι η σύνοδος αυτή θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και ότι το κοινοβούλιο θα συζητήσει σε αυτήν σχετικά με το αν πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και όσον αφορά τους νόμους που υιοθετήθηκαν πρόσφατα και αμφισβητούνται, σε μια προφανή αναφορά του στους νόμους κατά των διαδηλώσεων που υιοθετήθηκαν από τους υποστηρικτές του Γιανουκόβιτς στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ κατηγόρησε τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης για απόπειρα “πραξικοπήματος” και σημείωσε ότι οι ταραχές καθιστούν “εντελώς μη ρεαλιστική” τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ