Δελφίνια στη διάσωση: Λευκός καρχαρίας πλησίασε κολυμβητή στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας

Ο Άνταμ Γουόκερ από το Νότιγχαμ κολυμπούσε με τα δελφίνια όταν ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας μήκους 2 μέτρων εμφανίστηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με την dailymail, ο κολυμβητής ολοκλήρωνε τα 16 μίλια στο Στενό Κουκ όταν συνάντησε τον καρχαρία, ο οποίος κολυμπούσε από κάτω του. «Έτυχε να κοιτάξω κάτω και είδα έναν καρχαρία λίγα μέτρα από κάτω μου», είπε ο Άνταμ στο κανάλι του στο YouTube. «Προσπάθησα να μην πανικοβάλλομαι καθώς έχω στόχο να κολυμπήσω με επιτυχία».

Ο Άνταμ λέει ότι τα δελφίνια σχημάτισαν ένα προστατευτικό δακτύλιο γύρω του όταν ο καρχαρίας πλησίασε, προστατεύοντάς τον από πιθανές επιθέσεις. «Θα ήθελα να πιστεύω ότι με προστάτευαν και με καθοδηγούσαν στο σπίτι», είπε στο Marlborough Express. «Αυτό το κολύμπι θα μείνει στο μυαλό μου για πάντα».

Το να κολλάνε μεταξύ τους σε κύκλο είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο τα δελφίνια αμύνονται σε ενδεχόμενες επιθέσεις ενός καρχαρία. Το αν τα δελφίνια το έκαναν για να υπερασπιστούν τον κολυμβητή είναι άλλο θέμα, αλλά σίγουρα απομάκρυναν τον καρχαρία σε κάθε περίπτωση. «Δεν μπορώ να πω αν τα δελφίνια ήρθαν για να με βοηθήσουν, καθώς δεν μπορούν να μου μιλήσουν, ωστόσο μπορώ να πω ότι μετά από λίγα λεπτά ο καρχαρίας εξαφανίστηκε και τα δελφίνια έμειναν μαζί μου για άλλα 50 λεπτά, κάτι που ήταν καταπληκτική εμπειρία», περιέγραψε ο Άνταμ.

Ένας φίλος του, του είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τους καρχαρίες στο νερό τόσο κοντά στην ακτή, κάτι που τον ώθησε να προσπαθήσει να διασχίσει το στενό, ανέφερε η Sun.

Ο Άνταμ είπε ότι είχε συναντήσει καρχαρίες ενώ κολυμπούσε σε άλλες δύο περιπτώσεις, ενώ βρισκόταν στη Χαβάη και στο κανάλι Tsugaru στην Ιαπωνία, προσθέτοντας ότι η καλύτερη προσέγγιση όταν συναντάς έναν καρχαρία είναι να μην πανικοβάλλεσαι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ