Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε χωματερή στο Μπενίν

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε χώρο καύσης απορριμμάτων στην πόλη Τόρι Αβάμε του Μπενίν, στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κοτόνου.

“Υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες και έχουμε  και νεκρούς”, είπε ο περιφερειάρχης Μπρούνο Χούσου, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς. Η αστυνομία έκανε λόγο για δύο νεκρούς, όμως το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Canal3 του Μπενίν, μετέδωσε ότι οι απανθρακωμένοι είναι σχεδόν 100 και ότι άλλοι 200 άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Μια τοπική εταιρεία είχε  πετάξει το χαλασμένο αλεύρι σε ένα λάκκο, το είχε περιλούσει με βενζίνη και του είχε βάλει φωτιά για να το κάψει. Στο χώρο ήταν παρόντες για να πιστοποιήσουν την καύση αστυνομικοί και εκπρόσωποι των τελωνειακών αρχών, όμως καθώς έφευγαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έτρεξε να μαζέψει όσους σάκους με αλεύρι δεν είχαν πάρει ακόμη φωτιά. Τη στιγμή εκείνη σημειώθηκε η έκρηξη.

“Όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στον λάκκο σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν”, μετέδωσε το κανάλι.

Πηγή φωτο: gmanetwork.com

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η 70χρονη που ισχυρίζεται ότι προβλέπει τους σεισμούς ακόμη και στην Ελλάδα

Γερμανική εφημερίδα: Ο Τσίπρας αθέτησε όλες τις υποσχέσεις του

Μεθυσμένος επιβάτης σκόρπισε τον πανικό σε πτήση – ΦΩΤΟ

Η ιστορική φωτογραφία που ο διαχειριστής του facebook λογόκρινε ως… «άσεμνη»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ