Δείτε την συνταξιούχο Άνγκελα Μέρκελ να ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ – ΦΩΤΟ

Το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της στο Βερολίνο επισκέφθηκε η Άνγκελα Μέρκελ που πλέον θεωρείται συνταξιούχος μετά την αποχώρησή της από την καγκελαρία της Γερμανίας ύστερα από 16 χρόνια.

Η τέως καγκελάριος της Γερμανίας εθεάθη το πρωί της Πέμπτης να φεύγει από το σπίτι της και να κατευθύνεται στο αγαπημένο της σούπερ μάρκετ μαζί με τον σωματοφύλακά της και μάλιστα να σπρώχνει το καροτσάκι του σούπερ μάρκετ στο «Hit Ullirich» της γερμανικής πρωτεύουσας.  Όταν τελείωσε τα ψώνια της κατευθύνθηκε στο γραφείο που διατηρεί ως πρώην καγκελάριος. Όσον αφορά στις στυλιστικές προτιμήσεις της, αυτές φαίνεται πως παραμένουν ίδιες, όπως βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσίευσε η Bild. Mοβ σακάκι και μαύρο παντελόνι φόρεσε στην πρώτη της έξοδο μετά τη “συνταξιοδότησή” της.

Τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ήταν πάντως από παλιά αγαπημένη συνήθεια της Μέρκελ, ακόμη και όταν ήταν Καγκελάριος.

Η σύνταξη της Άνγκελα Μέρκελ θα κυμαίνεται γύρω στα 15.000 ευρώ, ενώ εκτός από γραφείο στη Βουλή με προσωπικό, δικαιούται αστυνομική συνοδεία, υπηρεσιακό αυτοκίνητο και οδηγό.

Ακόμη, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η θα συνεχίσει να λαμβάνει τον μισθό της για τρεις μήνες και στη συνέχεια το μισό ποσό για 21 μήνες, ως μεταβατικό μισθό.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ