Δείτε την πρώτη ατσάλινη γέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώτη στον κόσμο ατσάλινη γέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή είναι γεγονός. Η γέφυρα της εταιρείας λογισμικού MX3D, έπειτα από προσμονή δύο ετών, τοποθετήθηκε σε ένα από τα πιο παλιά κανάλια του Άμστερνταμ.

Η φουτουριστική γέφυρα που έχει βραβευθεί πολλές φορές, είναι σχεδιασμένη από τον Joris Laarman Lab και με τον Όμιλο Arup στον ρόλο του πρώτου μηχανικού. Μεταφέρθηκε στο σημείο με πλωτά μέσα διασχίζοντας τα κανάλια της ολλανδικής πρωτεύουσας και πλέον ενώνει τις δύο όχθες του καναλιού Oudezijds Achterburgwal.

Τα εγκαίνια έγιναν από τη Βασίλισσα της Ολλανδίας στις 15 Ιουλίου και πλέον η «Έξυπνη» Γέφυρα της εταιρείας λογισμικού MX3D είναι ανοιχτή στο κοινό στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια της πόλης (Red Light District, την πιο παλιά συνοικία του Άμστερνταμ.

Η γέφυρα είναι εξοπλισμένη με δίκτυο αισθητήρων τελευταίας λέξης της τεχνολογίας και λειτουργεί παράλληλα ως «ζωντανό εργαστήριο». Σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ερευνητές της βιομηχανίας, η πόλη του Άμστερνταμ θα χρησιμοποιεί τη ροή δεδομένων από τη γέφυρα για να εξερευνήσει τον ρόλο των συστημάτων IoT (Internet of Things – Διαδίκτυο των Πραγμάτων) στο δομημένο περιβάλλον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ