Δε μας τα λέει καλά η Αυστραλία

Απογοητευμένοι δηλώνουν ομογενείς ιδιοκτήτες εταιρειών ταξί της Μελβούρνης με την ανακοίνωση της αυστραλιανής πρεσβείας της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατόν να προσελκύσουν οδηγούς ταξί από την Ελλάδα.

Ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης της εταιρείας Taxilink ισχυρίζεται πάντως πως δεν τελείωσαν όλα. Πάνω από 1500 αυτοκίνητα ταξί είναι ακινητοποιημένα στη Μελβούρνη λόγω έλλειψης οδηγών, λέει και προσθέτει πως δεν αν δεν μπορέσει να φέρει οδηγούς από την Ελλάδα θα τους φέρει από άλλες χώρες «αλλά αυτό είναι άδικο».

«Μόλις ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να προσελκύσουμε οδηγούς από την Ελλάδα υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον. Έχουμε δεχθεί πάνω από 800 αιτήσεις ενώ η ιστοσελίδα μας (http://www.australiantaxiacademy.com.au) είχε 25.000 επισκέψεις. «Δεν μπορούν, λοιπόν, να μας λένε πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον» λέει ο κ. Κατσιαμπάνης, ο οποίος υποστηρίζει πως πρέπει να κινητοποιηθεί η ομογένεια για να αλλάξει στάση η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Το αυστραλιανό υπουργείου Μετανάστευσης υποστηρίζει πως «έως τώρα δεν έχει εγκριθεί από την Αυστραλία κανένα πρόγραμμα που να προβλέπει τη μαζική μετακίνηση από την Ελλάδα ενδιαφερομένων να εργαστούν στα ταξί της Μελβούρνης».Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ