Δανός φωτογράφος ελεύθερος μετά από 13 μήνες

Δανός φωτογράφος ελεύθερος μετά από 13 μήνες

Ένας ανεξάρτητος δανός φωτογράφος απελευθερώθηκε αφού κρατήθηκε επί 13 μήνες όμηρος στη Συρία, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, η κυβέρνηση της Δανίας.

Ο Ντάνιελ Ράι Ότοσεν είχε απαχθεί στις 17 Μαΐου 2013 στη Συρία ενώ ταξίδευε σ’ αυτή την εμπόλεμη χώρα για να κάνει ρεπορτάζ για τη σύγκρουση και τις συνθήκες διαβίωσης των αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών, διευκρίνισε η οικογένειά του σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Ίντερνετ από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ritzau, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) είναι υπεύθυνοι για την απαγωγή του φωτογράφου και λύτρα καταβλήθηκαν για την απελευθέρωσή του.

Η οικογένειά του διευκρίνισε πως ο 25χρονος άνδρας “είναι καλά δεδομένων των συνθηκών”.

Ο δανέζικος Τύπος γνώριζε εδώ και καιρό για την απαγωγή του, αλλά τηρήθηκε σιγή για να μην κινδυνεύσει ο όμηρος, πρόσθεσε η οικογένεια, η οποία ανακοίνωσε πως αρνείται κάθε επαφή με τον Τύπο.

Το υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε από την πλευρά του ότι δεν θα παράσχει καμιά επιπλέον πληροφορία για την υπόθεση αυτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ