Δάνειο στην Αλβανία από την Παγκόσμια Τράπεζα

Δάνειο στην Αλβανία από την Παγκόσμια Τράπεζα

«Το δάνειο που θα χορηγήσει η Παγκόσμια Τράπεζα στην Αλβανία θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 200 εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε στα Τίρανα η Έλεν Γκόλντστειν, περιφερειακή διευθύντρια της ΠΤ.

Στην τελευταία έκθεσή της Τράπεζας για την οικονομία των χωρών της περιοχής , οι εμπειρογνώμονες, προβλέπουν δύσκολες εποχές για την αλβανική οικονομία.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το επόμενο έτος η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα είναι μόλις 1,3 %.

«Οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι ακόμη και για δύο ή τρία χρόνια η οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3%. Η ανάπτυξη είναι χαμηλή και η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί σοβαρή ανησυχία. Επί του παρόντος, το δημόσιο χρέος εκτιμάται στο 68% της εθνικής εγχώριας παραγωγής, εξαιρουμένων των οφειλών προς τις εταιρείες που εκτέλεσαν δημόσια έργα, και αν προστεθεί και το ποσό των 600 εκατομμυρίων, το δημόσιο χρέος ανέρχεται στο 72%», δήλωσε ο Αντέμπε Αντούνια, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη και την Ασία της ΠΤ.

Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας που βρίσκονται από μέρες στα Τίρανα, προειδοποιούν ότι ένα άλλο σοβαρό κίνδυνο για την οικονομία αποτελούν τα επισφαλή δάνεια που παραμένουν τα υψηλότερα στην περιοχή.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ