Daily Mail: Δημοσιεύει έγγραφα που αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή για την δολοφονία του Τζον Λένον

Μια τριετής έρευνα για τη δολοφονία του Τζον Λένον έχει αποκαλύψει μια σειρά από ασυνήθιστες αντιφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης που έχουν κάνει οι αστυνομικές αρχές για το πώς ερρίφθη ο πυροβολισμός, γράφει σήμερα η Daily Mail.

Κόσμος έξω από την κατοικία του Τζον Λένον το βράδυ της δολοφονίας του

Η βρετανική εφημερίδα γράφει σήμερα ότι η αστυνομία μπορεί να έχει παρεξηγήσει το πώς σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Ο Βρετανός συγγραφέας και τηλεοπτικός παραγωγός David Whelan εξέτασε εξαντλητικά τον θανατηφόρο πυροβολισμό του Lennon στις 8 Δεκεμβρίου 1980, καθώς αυτός και η σύζυγός του Yoko Ono επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Dakota Building, το οποίο έχει θέα στο Central Park της Νέας Υόρκης.

Ο Whelan ανακάλυψε μια σειρά εγγράφων, σωστό θησαυρό, λέει, τα οποία σχετίζονται με τη δολοφονία, συμπεριλαμβανομένης της «λίστας στόχων» του ενόπλου Mark Chapman – που δημοσιεύεται για πρώτη φορά στην Mail online και στην οποία, περιλαμβάνονται, όχι μόνο ο Λένον, αλλά και ο Μάρλον Μπράντο και η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι Ωνάση.
Ετσι η έρευνα του Whelan για το επερχόμενο βιβλίο του σχετικά με τον θάνατο του Τζον Λένον έχει προκαλέσει μια σειρά από ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με το πώς ακριβώς έγινε η δολοφονία – και γιατί.

mark david tsapman

Ο κ. Whelan, 56, μίλησε με βασικά πρόσωπα που εμπλέκονται στον απόηχο της επίθεσης. Αυτά περιλαμβάνουν: τον χειρουργό που φρόντισε τον Lennon και τις δύο νοσοκόμες που τον βοήθησαν βοήθησαν. Περιλαμβάνουν επίσης μια σειρά καταθέσεις από μάρτυρες οι οποίες δεν φαίνεται να συμβαδίζουν με την επίσημη άποψη για το πώς έγινε η δολοφονία.
Ο Whelan φέρεται να έχει στην κατοχή του το βιβλίο σημειώσεων του ντετέκτιβ Χόφμαν, ο οποίος ερεύνησε την δολοφονία στην Νέα Υόρκη και ο οποίος γράφει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας που να είδε τον Τσάπμαν να πυροβολεί τον Λένον. Ούτε η ίδια η Γιόκο Όνο, η σύζυγος του θρύλου των Μπήτλς.

Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα υπάρχει και δεύτερος ένοπλος που πυροβόλησε τον Λένον. Από τα νέα έγγραφα προκύπτει το ερώτημα κατά πόσον οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν τέτοια πλύση εγκεφάλου στον Τσάπμαν, που τελικώς εκείνος ομολόγησε την δολοφονία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ