Coco Lee: Νεκρή στα 48 της η «φωνή της Μουλάν»

Η τραγουδίστρια CoCo Lee αυτοκτόνησε σε ηλικία 48 ετών. Την είδηση έκαναν γνωστή οι αδελφές της τραγουδίστριας μέσα από ανάρτησή τους στο Facebook. Σύμφωνα με τις ίδιες η Lee έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο σπίτι της την Κυριακή 2 Ιουλίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά πέθανε τρεις ημέρες μετά.

«Η CoCo έπασχε από κατάθλιψη για μερικά χρόνια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραστικά τους τελευταίους μήνες», ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook. Προσθέτοντας πως: «Αν και η CoCo αναζήτησε επαγγελματική βοήθεια και έκανε ό,τι μπορούσε για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, δυστυχώς αυτός ο δαίμονας μέσα της την κυρίευσε».

Η Coco Lee γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ και μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν 9 ετών. Τελικά επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ όπου και ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή το 1998 όταν ερμήνευσε την κινεζική εκδοχή του τραγουδιού “Reflection” της κλασικής ταινίας της Disney “Μουλάν”, ενώ έδωσε και την φωνή της στην πριγκίπισσα για την κινεζική εκδοχή της ταινίας.

Έγραψε επίσης ιστορία ως η πρώτη Κινεζοαμερικανίδα που τραγούδησε στα Όσκαρ. Τότε είχε ερμηνεύσει το τραγούδι “A Love Before Time” από το “Crouching Tiger, Hidden Dragon” του Ang Lee. Ακόμα ήταν η πρώτη πρέσβειρα κινεζικής καταγωγής της μάρκας “Chanel” για την περιοχή της Ασίας. Τα τελευταία χρόνια η Lee υπήρξε κριτής σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού και ριάλιτι.

«Η CoCo είναι επίσης γνωστό ότι εργάστηκε ακούραστα για να ανοίξει έναν νέο κόσμο για τους Κινέζους τραγουδιστές στη διεθνή μουσική σκηνή και έκανε τα πάντα για να λάμψει για τους Κινέζους», ανέφεραν οι αδερφές της στην ανάρτησή τους. «Είμαστε περήφανοι για αυτήν!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ