CNN Türk: Εμπρηστική δήλωση από Τούρκο ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας – «Να χτυπήσουμε το ελληνικό τμήμα της Κύπρου»

Νέες προκλήσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ, με δηλώσεις που «ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Χαρακτηριστική ήταν η συζήτηση που έγινε σε τηλεοπτική εκπομπή του CNN Türk με αφορμή τα ελληνοτουρκικά αλλά και το θέμα της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο.

Στην εκπομπή ήταν φιλοξενούμενοι, μεταξύ άλλων, ο απόστρατος Τούρκος πιλότος και υποστράτηγος Δρ Erdoğan Karakuş και ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφαλείας Abdullah Ağar.  Ο τελευταίος μάλιστα δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να πραγματοποιήσει χτύπημα στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Συγκεκριμένα το CNN Türk έβαλε και τίτλο τις δηλώσεις του «Abdullah Ağar: Θα πρέπει να χτυπήσουμε το ελληνικό τμήμα της Νότιας Κύπρου!»

«Αν οι ΗΠΑ δώσουν το σύστημα HIMARS στη Νότια Κύπρο, θα πρέπει να τη χτυπήσουμε» σχολίασε o Ağar.  «Δεν είναι πια όπως πριν, υπάρχει μια Τουρκία που δεν θα υποκύψει (στις απειλές). Η Τουρκία πρέπει να αναγκάσει τις ΗΠΑ σε λύσεις προς όφελος την Τουρκία…».

Τα αμερικανικά HIMARS είναι συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων. Είναι αυτά που έχουν σταλεί στην Ουκρανία και έχουν επιφέρει καίρια πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις, αναγκάζοντάς τις να υποχωρήσουν σε πολλές στρατηγικής σημασίας περιοχές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ