CNBC: Η Ιταλία γίνεται ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης

«Η Ιταλία γίνεται ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης και παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν την πιθανότητα μιας κρίσης χρέους, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ενόψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού», εκτιμά το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να αυξήσει τις δαπάνες, παρά το δυσθεώρητο ύψος του δημόσιου χρέους. «Θα περιμένουμε να δούμε τις πράξεις της κυβέρνησης και, αν οι αριθμοί δεν βγαίνουν, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την Ιταλία», δήλωσε ο Χόλγκερ Σμιντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg. Επί του παρόντος, επικρατεί ασάφεια για τον τρόπο που το Κίνημα των 5 Αστέρων και η Λέγκα του Βορρά θα καταρτίσουν τον προϋπολογισμό, αυξάνοντας τις συντάξεις και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Ενδέχεται να υπάρξουν αποκλίσεις από προηγούμενες δεσμεύσεις προς την ΕΕ, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται πόσο μεγάλες θα είναι. Η σοβαρότερη ανησυχία είναι πως η κυβέρνηση θα αυξήσει το χρέος. Οι οίκοι αξιολόγησης πρόκειται να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους για την Ιταλία τις προσεχείς εβδομάδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ