“Χρυσή” ληστεία στο σπίτι της κληρονόμου της Formula 1 – ΦΩΤΟ

Σε μία επιδρομή που διήρκεσε περίπου 50 λεπτά άγνωστοι δράστες άρπαξαν από την αξίας 70 εκατ. λιρών έπαυλη της κληρονόμου της Formula 1, Ταμάρα Έκλεστοουν κοσμήματα αξίας 50 εκατ. λιρών.

Η ίδια είχε φύγει από τη Βρετανία λίγες ώρες πριν με εξωτικό προορισμό για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ταμάρα είναι συντετριμμένη και σοκαρισμένη μετά τη ληστεία την Παρασκευή το βράδυ, στο σπίτι που βρίσκεται σε έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους του Λονδίνου, όπου διαβιούν πάμπλουτοι και υπάρχουν 24ωρη φύλαξη αλλά και διαρκείς περιπολίες.

Εικάζεται, σύμφωνα με τη Sun, ότι οι φύλακες ασφαλείας ήταν μέσα στην έπαυλη των 57 δωματίων την ώρα του περιστατικού. Η Έκλεστοουν ζει στην έκτασή της στην περιοχή του Κένσινγκτον μαζί με τον σύζυγό της Τζέι Ράτλαντ. Σύμφωνα με αναφορές από την αστυνομία, τρεις δράστες φέρεται να εισέβαλαν στην έπαυλη μέσω των κήπων και να κατευθύνθηκαν κατευθείαν στα χρηματοκιβώτια.

Εικάζεται πως ένας φρουρός ασφαλείας τους αντιμετώπισε, αλλά και πάλι αυτή κατάφεραν να διαφύγουν με πολύτιμα δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και ένα μενταγιόν του Cartier αξίας 80.000 λιρών, το οποίο ήταν δώρο γάμου. Οι αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι είδαν τρία περιπολικά έξω από την έπαυλη. “Αυτή είναι η πιο σοκαριστική ληστεία καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα σπίτια στο Λονδίνο σε έναν από τους πιο ασφαλείς δρόμους” ανέφερε πηγή στη Sun που πρόσθεσε: “Η λεία εικάζεται ότι αγγίζει τις 50 εκατ. λίρες από τα χρηματοκιβώτια της Ταμάρα και του Τζέι”

Λέγεται ότι η ληστεία διήρκεσε 50 λεπτά κατά τα οποία οι δράστες έσπασαν τα χρηματοκιβώτια τα οποία είναι πολύ καλά κρυμμένα μέσα στο σπίτι.

Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν από ένα ανοιχτό παράθυρο. Εκπρόσωπος της Ταμάρα, κόρης του πρώην αφεντικού της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, επιβεβαίωσε τη ληστεία. Γείτονες της Ταμάρα είναι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, αλλά και ο πλουσιότερος άνδρας της Κίνας.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις και ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που η οικογένεια των Έκλεστοουν πέφτει θύμα αδίστακτων ληστών. το 2017 ο γαμπρός της Ταμάρα Τζέιμς Σταντ ισχυρίστηκε ότι ληστές εισέβαλαν στην έπαυλή του στην Μπελγκράβια και άρπαξαν λεία αξίας 90 εκατ. λιρών. Όμως, η αστυνομία έκλεισε την έρευνα μήνες μετά και δεν έγιναν συλλήψεις. Και το 2010 ο Μπέρνι Έκλεστοουν υπήρξε θύμα ληστείας όταν του άρπαξαν κοσμήματα αξίας 200.000 λιρών μπροστά στη σύντροφό του.

Πηγή: Daily Mail, The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ