Χιλιάδες Κινέζοι κατέκλυσαν το εθνικό πάρκο μετά τη χαλάρωση των μέτρων – ΦΩΤΟ –ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες που προκαλούν αίσθηση, από το εθνικό πάρκο της Κίνας, το οποίο γέμισε ασφυκτικά από χιλιάδες ανθρώπους, κάνουν τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ.

Περίπου 20.000 Κινέζοι επισκέφτηκαν το εθνικό πάρκο Huangshan το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα, λόγω του κορονοϊού. Έπειτα από μήνες εγκλεισμού και εκμεταλλευόμενοι την ελεύθερη είσοδο, χιλιάδες ήταν οι πολίτες που έσπευσαν να πάρουν… καθαρό αέρα. Ορισμένοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες, ωστόσο, δεν φάνηκε να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Ήταν τέτοια η προσέλευση κόσμου στο πάρκο, που τελικά ανακοινώθηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί άλλοι τουρίστες, γιατί συμπληρώθηκε το ημερήσιο όριο των 20.000 επισκεπτών. Πάντως, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, πριν την είσοδο στο πάρκο έγινε έλεγχος της θερμοκρασίας των επισκεπτών.

Παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν και στην κινεζική πρωτεύουσα, με τους κατοίκους να γεμίζουν τα πάρκα και τους ανοικτούς χώρους της πόλης. Η Κίνα επέστρεψε στην «κανονικότητα» έπειτα από τρεις και πλέον μήνες, όταν και πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός κορονοϊός στην Ουχάν και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ