Χιλή: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Βουλή – Βίντεο από την κάμερα ασφαλείας

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο της επίθεσης του βουλευτή Γκονσάλο ντε λα Καρέρα στον συνάδελφό του, Αλέξις Σεπουλβέντα μέσα στο κοινοβούλιο της Χιλής, το οποίο μετατράπηκε σε ρινγκ. Ο πρόεδρος, Ραούλ Σότο, είχε προαναγγείλει στο CNN Chile, ότι οι εικόνες επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν άμεσα.

Η κάμερα ασφαλείας της Βουλής κατέγραψε το ξύλο που έπεσε στα έδρανα. Σημειώνεται ότι η επίσημη μετάδοση της Βουλής δεν ήταν πλέον στον αέρα την ώρα του συμβάντος.

Σύμφωνα με το latercera, ο Σότο δήλωσε «είδαμε το βίντεο, το οποίο κατασχέθηκε για λόγους ασφαλείας, αλλά όπως τόνισα, συμφωνήσαμε να δημοσιοποιηθεί για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης του κοινού. Υπήρχε συζήτηση σχετικά με ένα κανονιστικό ζήτημα, τότε ο βουλευτής Gonzalo de la Carrera επιτέθηκε φραστικά στη βουλευτή Marcela Riquelme. Με βάση αυτό, δημιουργείται μια συζήτηση στην οποία παρεμβαίνει ο βουλευτής Alexis Sepúlveda, λέγοντας στον βουλευτή De la Carrera να μην είναι επιθετικός και να ηρεμήσει, δημιουργείται μια ανταλλαγή απόψεων εκεί, δεν έχω λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε, αλλά ναι έγινε. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η μόνη επιθετικότητα που είδαμε ήταν το σημείο που χτύπησε ο Gonzalo de la Carrera τον Αντιπρόεδρο Alexis Sepúlveda κατευθείαν στο πρόσωπο  με γροθιά».

Πρόσθεσε ότι «κάθε πολίτης θα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» από τις εικόνες.

Μετά τη συμπλοκή ο βουλευτής Alexis Sepúlveda επιβεβαίωσε ότι ο De la Carrera του επιτέθηκε χωρίς καμία πρόκληση και τον κάλεσε να είναι λιγότερο βίαιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ