Χαμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν μήνυσε την Ακσενέρ γιατί τον αποκάλεσε “Νετανιάχου της Τουρκίας”

Μήνυση κατά της αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, υπέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας μάλιστα αποζημίωση 250 χιλιάδων λιρών (25 χιλιάδων ευρώ), για τη δήλωσή, όπου τον παρομοίασε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του “Καλού Κόμματος” υποστήριξε ότι ο «Ο Νετανιάχου είναι η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της τουρκικής προεδρίας. Αντιδρώντας στην παραπάνω δήλωση, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Έχουμε πολιτικούς που είναι τόσο ανήθικοι που χωρίς να ντρέπονται καθόλου με βάζουν στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου. Δεν πρόκειται να το προχωρήσω περισσότερο, επειδή είναι γυναίκα, αλλά εγώ δεν έχω συναντήσει καν τον Νετανιάχου μέχρι τώρα. Εσύ αυτό το πράγμα στον Ερντογάν δεν μπορείς να το λες. Δεν σου έδωσε κανένας το δικαίωμα να πεις κάτι τέτοιο», προσθέτοντας για την Ακσενέρ «Είναι τόσο αξιολύπητη που γνωρίζει την θέση της Παλαιστίνης μόνο από το χάρτη».

Η κα. Ακσενέρ επανήλθε λέγοντας: «K. Ερντογάν, αξιολύπητος είσαι εσύ με το να επιμένεις να λες ότι θα πας στη Γάζα και να μην μπορείς να πας εδώ και 8 χρόνια. Αξιολύπητος είσαι με το να φωνάζεις στο Ισραήλ και να σκύβεις το κεφάλι στην Κίνα. Αξιολύπητος είσαι με το να φοράς το μετάλλιο του σιωνισμού στο λαιμό σου με υπερηφάνεια. Πραγματικά αξιολύπητος είσαι το να μην κάνεις αυτό που πρέπει και να πετάς απλά λόγια του αέρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ