Χαμός σε ρέιβ πάρτι στη Γαλλία: Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας 22χρονος ακρωτηριάστηκε

Πέντε χωροφύλακες τραυματίστηκαν και ένας 22χρονος έχασε το χέρι του στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη διάλυση παράνομου ρέιβ πάρτι, στη Βρετάνη, κοντά στο Ρεντόν.

Στο πάρτι συμμετείχαν 1.500 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Περισσότεροι από 400 χωροφύλακες επενέβησαν τη νύχτα για να εμποδίσουν αυτό το ρέιβ πάρτι, ενώ, σύμφωνα με την περιφέρεια, οι συμμετέχοντες επιχείρησαν να κάνουν το πάρτι στον ιππόδρομο της κοινότητας. Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που τίθεται σε ισχύ από τις 23.00, το πάρτι διοργανώθηκε κανονικά, με τον περιφερειάρχη του Ιλ ε Βιλέν, Εμανουέλ Μπερτιέρ, να κάνει λόγο για «βίαια επεισόδια».

Σύμφωνα με την περιφέρεια, 1.500 άνθρωποι έδωσαν ραντεβού για ένα ρέιβ πάρτι προς τιμή ενός νεαρού άνδρα, του Στιβ Μαία Κανίσο, που είχε πεθάνει στη Ναντ (δυτικά) πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Μουσικής, πέφτοντας στον ποταμό Λίγηρα, τη στιγμή της επέμβασης της αστυνομίας για να διαλύσει τη συγκέντρωση. Σύμφωνα με τις Αρχές, που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρέθηκαν αντιμέτωπες με «πολύ βίαια άτομα» και δέχθηκαν μεταξύ άλλων «ρίψεις βομβών μολότοφ».

«Από χθες το βράδι, δεν υπάρχει μουσική, όμως τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό το παράνομο ρέιβ πάρτι παραμένουν στο σημείο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα το πρωί η περιφέρεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, France24, Πηγή φωτό AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ