Gazprom: Μειώνει κι άλλο την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Νέα μείωση της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Gazprom και την απέδωσε στο ευρωπαϊκό εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας.

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει και άλλο, κατά το ένα τρίτο, την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream, επειδή αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας εξοπλισμό της γερμανικής εταιρείας Siemens.

«Η Gazprom σταματά τη λειτουργία άλλης μιας τουρμπίνας της Siemens στον σταθμό συμπίεσης Πορτόβαγια». Κατά συνέπεια, η καθημερινή παραγωγή θα μειωθεί την Πέμπτη από τα 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως στα 67 εκατομμύρια. Είχε προηγηθεί την Τρίτη μια πρώτη μείωση, από τα 167 εκατ. κυβικά μέτρα στα 100 εκατομμύρια.

Γύρω στις 15.00 (ώρα Βερολίνου), η ροή μέσω του αγωγού Nord Stream παρέμενε αμετάβλητη, στις 44,9 εκατομμύρια κιλοβατώρες την ώρα, σε σύγκριση με μια ώρα νωρίτερα.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας ανέφερε ότι επί του παρόντος παρακολουθεί την κατάσταση και εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε μια περαιτέρω μείωση στον ανεφοδιασμό σε φυσικό αέριο.

«Η ασφάλεια του εφοδιασμού είναι ακόμη εξασφαλισμένη», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ