Brexit: Η νέα σχέση Μεγάλης Βρετανίας – ΕΕ

Το δύσκολο δρόμο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της ΕΕ για την διαδικασία εκκίνησης Brexit, επεσήμαναν οι συμμετέχοντες του πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Το εν λόγω φόρουμ είχε θέμα “Brexit: Οι επιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith επεσήμανε πως από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ύφεση στη βρετανική οικονομία όπως προβλεπόταν, ωστόσο όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι θετικοί.

«Είμαστε στενός σύμμαχος και εταίρος της Ελλάδας, αλλά δεν έχω ακούσει μία φωνή που να υποστηρίζει ότι προτεραιότητα της Ελλάδας είναι να συμβάλλει σε μία ομαλή διαδικασία αποχώρησης και χάραξη μίας στενής στρατηγικής σχέσης και ότι η διάθεση δεν πρέπει να είναι καθόλου τιμωρητική», συμπλήρωσε η κ. Smith.

Σχετικά με την πρόσβαση της Μεγάλης Βρετανίας στην ενιαία αγορά, η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα ανέφερε ότι η Μεγάλη Βρετανία στοχεύει σε ένα ισχυρό και φιλόδοξο συνεταιρισμό με την ΕΕ, που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας επιθυμεί την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics…Διαβάστε τη συνέχεια στο: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ