Bουλγαρία-Πρόωρες εκλογές ζητά o Ντιμιτρόφ

Bουλγαρία-Πρόωρες εκλογές ζητά o Ντιμιτρόφ

Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Βουλγαρία ζήτησε ο αρχηγός της κεντροδεξιάς Ένωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων Μάρτιν Ντιμιτρόφ, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

“Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και η κυβέρνησή του έχουν αφήσει τη χώρα σε κατάσταση καταστροφής” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντιμιτρόφ, όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Ντιμιτρόφ, συμπρόεδρος του Γαλάζιου Συνασπισμού, εκτίμησε ακόμη πως η ένταση στη χώρα θα εκτονωθεί μετά την παραίτηση της κυβέρνησης.

Ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αιφνιδιαστικά, την παραίτηση της κυβέρνησής του, στη σημερινή συνεδρίαση της βουλγαρικής βουλής, στην οποία οι Βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ. Είχαν προηγηθεί, χθες, συμπλοκές μεταξύ των αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και τα γενικότερα μέτρα λιτότητας. Η χθεσινή διαδήλωση στη Σόφια είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών, αλλά και δύο αστυνομικών.

Πηγή: AΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ