Μπόρις Τζόνσον: H χώρα ευχαριστεί τον πρίγκιπα Φίλιππο για την εξαιρετική ζωή και δουλειά του

Η χώρα “ευχαριστεί” για την “εξαιρετική ζωή και δουλειά” του τον πρίγκιπα Φίλιππο και οι σκέψεις του έθνους πρέπει να στραφούν στη βασίλισσα και την οικογένειά της, είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς τη βασιλική οικογένεια και το έθνος έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση από τα Ανάκτορα για τον θάνατο του Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών, ο Τζόνσον πήρε το βήμα έξω από την πρωθυπουργική κατοικία για να συλλυπηθεί το έθνος και κυρίως τη βασίλισσα και την οικογένειά της για τη μεγάλη αυτή απώλεια. Η Νταούινγκ Στριτ αντέδρασε αμέσως στην ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες ως έναν φόρο τιμής.

“Η βασιλική οικογένεια έχει χάσει όχι μόνο μια πολύ αγαπημένη και αξιοσέβαστη δημόσια προσωπικότητα, αλλά έναν αφοσιωμένο σύζυγο και έναν περήφανο και στοργικό πατέρα, παππού και τα τελευταία χρόνια, προπάππου” επεσήμανε ο Μπόρις Τζόνσον που ηγήθηκε των πολιτικών ηγετών στα συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια του έθνους.

“Ευχαριστούμε ως έθνος κι ως βασίλειο, τον πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, για την εξαιρετική ζωή και δουλειά του. Μιλώντας στη χρυσή επέτειο γάμου τους, η Αυτής Μεγαλειότητα, είχε πει ότι η χώρα μας οφείλει στον σύζυγό της μεγαλύτερο χρέος απ’ ό,τι ο ίδιος θα διεκδικήσει ή εμείς θα μάθουμε ποτέ και είμαι σίγουρος ότι αυτή η εκτίμηση είναι σωστή. Οπότε πενθούμε σήμερα με την Αυτής Μεγαλειότητά της τη βασίλισσα. Θυμόμαστε τον δούκα για όλα αυτά και κυρίως για τη σταθερή στήριξή του στην Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα. Όχι μόνο ως βασιλικός σύζυγός της, στο πλευρό της κάθε μέρα της βασιλείας της, αλλά ως σύζυγός της, τη δύναμη και το καταφύγιό της για περισσότερα από 70 χρόνια. Και είναι στη βασίλισσα και την οικογένειά της που πρέπει να στραφούν οι σκέψεις του έθνους μας. Επειδή δεν έχασαν μόνο μια πολύ αγαπημένη και αξιοσέβαστη δημόσια προσωπικότητα, αλλά και έναν αφοσιωμένο σύζυγο και έναν περήφανο και στοργικό πατέρα, παππού και τα τελευταία χρόνια προπάππου” ενώ εξήρε τον Δούκα του Εδιμβούργου για την επίδρασή του στις ζωές των νέων ανθρώπων.

Ο σερ Κιρ Στάρμερ ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, είπε ότι η Βρετανία έχασε έναν εξαιρετικό δημόσιο λειτουργό. “Ο Δούκας του Εδιμβούργου αφιέρωσε τη ζωή του στη χώρα μας και θα τον θυμόμαστε κυρίως για την εξαιρετική αφοσίωσή του στη βασίλισσα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ