Μπόρις Τζόνσον: Διαψεύδει την κυνική δήλωση μετά τον σάλο

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει στη διάρκεια σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ, ότι προτιμά να αφήσουν «τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown, όπως πρότειναν εκείνη την περίοδο οι ειδικοί, ο Μπόρις Τζόνσον προχώρησε στη διάψευση. Ερωτώμενος, σύμφωνα με τον Guardian. σήμερα το πρωί αν έκανε αυτήν τη δήλωση, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Όχι, αλλά νομίζω ότι το σημαντικό πράγμα που πιστεύω ότι θέλουν οι άνθρωποι από εμάς ως κυβέρνηση να συνεχίσουμε και να κάνουμε, είναι να διασφαλίσουμε ότι το lockdown λειτουργεί».

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον επίσης διέψευσε τους ισχυρισμούς: «Είναι ψευδές και ο ίδιος το έχει διαψεύσει ότι το είπε αυτό».

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα της Daily Mail ανέφερε πως στη διάρκεια σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον περασμένο Οκτώβριο ο Τζόνσον είχε πει: «Όχι άλλα γ@μ@μέν@ lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown στη χώρα. Το δημοσίευμα διέψευσε «κατηγορηματικά» ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Μπέν Ουάλας, ο οποίος τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «ήταν προσηλωμένος στην αντιμετώπιση της Covid», ωστόσο, η εφημερίδα επικαλείτο αυτήκοους μάρτυρες που επιμένουν στους ισχυρισμούς τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ