Μπορείτε να εντοπίσετε το κορίτσι που κρύβεται σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση σε δευτερόλεπτα ή είναι κάτι άλλο;

Η τελευταία viral οπτική ψευδαίσθηση προκαλεί τους θεατές να δουν αν ο εγκέφαλός τους κατατάσσεται στο «πρώτο 1%».

Ο χρήστης του TikTok Rana Ashard μοιράστηκε την περίπλοκη εικόνα στον λογαριασμό του “Ilusions” που δείχνει ένα σχέδιο του προσώπου ενός ηλικιωμένου άνδρα με γένια και μαλλιά.

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα από όσα φαίνονται στην πρώτη ματιά, με τον Ashard να δίνει οδηγίες σε 1,1 εκατομμύρια ακόλουθους – ορισμένοι από τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι έλυσαν την πρόκληση σε “δευτερόλεπτα” – να κρατήσουν τις οθόνες τους πιο μακριά από τα μάτια τους για να δουν αν αλλάζει αυτό που βλέπουν.

«Κοιτάξτε ξανά την εικόνα», είπε ο Άσαρντ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές με τα πειράγματά του. “Τι βλέπεις;”.

Σύμφωνα με τον Ashard, η αλλαγή της απόστασης μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη της εικόνας μιας γυναίκας στο πρόσωπο του άνδρα.

@rana_illusions What did you see? #hidden #test #trick #challenge #ranaillusions ♬ original sound – Rana Arshad

 

Αν και οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι συχνά απλώς λίγο διασκεδαστικές—έχουν επίσης πραγματική αξία για τους επιστήμονες. Τα παζλ του εγκεφάλου βοηθούν τους ερευνητές να ρίξουν φως στις εσωτερικές μηχανορραφίες του μυαλού – και στο πώς αντιδρά στο περιβάλλον του.

Μιλώντας στη Sun, ο Δρ Gustav Kuhn, ψυχολόγος και ειδικός στην ανθρώπινη αντίληψη στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths στο Λονδίνο, είπε ότι το οπτικό παζλ είναι το αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τις πληροφορίες.

Το συνέκρινε με μια παρόμοια ψευδαίσθηση μονόχρωμου πλέγματος που κρύβει την εικόνα ενός πάντα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ