Μπομπ Μενέντεζ: Συνεχίζω να είμαι κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως ο ίδιος συνεχίζει να είναι κατά της πώλησης των F16 στην Άγκυρα και ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει αρκετά για να ανταμειφθεί κατά αυτόν τον τρόπο, στέλνει ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ μιλώντας στον Φάνη Παπαθανασίου για την ΕΡΤ.

«Συνεχίζω να είμαι κατά της πώλησης των F16. Η Τουρκία δεν έχει κάνει αρκετά για να ανταμειφθεί κατά αυτόν τον τρόπο. Θα συνεχίσω να αντιτίθεμαι σε φονικές αναβαθμίσεις που υπάρχουν στο παρόν σύστημα» υπογραμμίζει με σαφήνεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.  Ερωτηθείς για την πρόσφατη έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενός προγενέστερου αιτήματος αγοράς αμυντικού εξοπλισμού, αξίας 260 εκατ. δολαρίων, από την Τουρκία, ο Μπομπ Μενέντεζ αποσαφηνίζει πως δεν πρόκειται για αναβάθμιση των F16.

Δεν είναι όπλο η αναβάθμιση που εγκρίθηκε

«Δεν αποτελεί επιθετικό όπλο, δεν πρόκειται για πυραυλικό σύστημα, ούτε για αναβάθμιση των F16, που θα το καθιστούσαν πιο θανάσιμο. Αφορά μόνο την επικοινωνία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία έχει περιορίσει την πολεμική της στάση, προς το παρόν τουλάχιστον, στα λόγια και τις πράξεις, προς τη γείτονα χώρα της την Ελληνική Δημοκρατία: “Αν χαράξεις διαφορετική πορεία δημιουργούνται διαφορετικές δυνατότητες”», αναφέρει συγκεκριμένα.

Η Ελλάδα θέλει ειρήνη

Ερωτηθείς για τις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την Τουρκία, ο κ. Μενέντεζ απάντησε πως «αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των εκλογών», προσθέτοντας πως ανέκαθεν έβλεπε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να ζήσει ειρηνικά με την Τουρκία και πως δεν «είναι αυτή που παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, δεν είναι αυτή που εισβάλλει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, δεν εκφράζεται με πολεμικό ύφος «Θα έρθουμε μια νύχτα»».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ